Behandelingen

Bij het eerste bezoek aan de kattensalon in Noordwijkerhout noteer ik een aantal gegevens van u en uw kat. Tijdens het gesprek vertel ik u wat u kunt verwachten tijdens de behandeling, voornamelijk gericht op het te verwachten gedrag van uw kat. Daarna zetten we de kat op de behandeltafel. Wanneer alles is besproken starten we met de nagels te knippen. Dit wordt gevolgd door het verzorgen van de vacht. Wat er moet gebeuren is afhankelijk van de vachtsoort van uw kat. Dat staat hieronder specifieker beschreven. Tijdens het verzorgen zullen we regelmatig even een pauze inlassen zodat het dier kan bijkomen van de nieuwe indrukken (indien dit nodig is voor de kat).

U als eigenaar heeft gedurende de behandeling de belangrijke taak om de kat op zijn gemak te stellen.
Dat kunt u als eigenaar vaak het beste, u kent uw kat en uw kat kent u!

Poezels kattenkapper blijft zich continue ontwikkelen door het volgen van nascholingsdagen en workshops zodat wij u altijd alles kunnen aanbieden en volgens de laatste en nieuwste methodes. Inmiddels ben ik ook gediplomeerd katten gedragstherapeut en docent bij een kattentrimopleiding.

Wij kunnen nu uw kat op de reguliere manier behandelen dat wil zeggen eens in de 3/4 maanden uitdunnen/goed doorkammen en/of scheren of u kunt kiezen voor een VIP behandeling dan behoudt uw kat de mooiste vacht! Onderstaand staan de behandelingen verder uitgelegd.

Plukken/Uitdunnen
Als de vacht van uw langharige kat niet vervilt is of alleen wat kleine klitten bevat is er de mogelijkheid om deze regelmatig te laten uitdunnen. Bij het uitdunnen, verwijderen we de losse onderwol, we maken de vacht weer heerlijk luchtig. De vacht van uw kat ziet er na deze behandeling weer schitterend glanzend en gezond uit. Het is ook mogelijk om de rug uit te dunnen en de buik te scheren. Juist daar waar u niet zo makkelijk bij kunt is het dan lekker kort en meestal is dit niet zichtbaar als de kat beweegt. Indien u uw kat mooi en klitvrij wil houden dient de kat circa eenmaal in de drie maanden uitgedund te worden.

Uitdunnen kort harige katten
Kortharige katten kunnen vaak erg verharen. Een kat krijgt bij het schoonlikken van de vacht tijdens de rui namelijk veel haren binnen en teveel haren in het maag-darmstelsel kunnen verstoppingen veroorzaken, of haarballen vormen. Het laten uitdunnen van de kortharige kat scheelt bergen haar in huis. Wanneer dit goed wordt gedaan, hebben u en de kat er een 4 tot 6 maanden plezier van. Want het scheelt niet alleen haren in huis, maar ook de kat zal zich lekkerder in zijn velletje voelen. Het scheelt hem ook veel haarballen uitspugen en jeuk van losse haren, want die lossen haren zijn dan verwijderd.

Scheren
Als de vacht ernstig vervilt is en/of vol met klitten zit, moeten we deze scheren. De rug, buik, oksels en de “broek” worden geschoren. De pootjes en de staart scheren we in principe niet. Het kopje knippen we in model. Dit alles gaat uiteraard zonder narcose. Onze ervaring is dat veel katten zich na de behandeling weer erg prettig voelen. Om nieuwe klitten te voorkomen kunt u uw kat iedere 4 tot 6 maanden scheren.

Wassen

Wassen en drogen

Sommige katten zijn prima te wassen; voordelen zijn dat uw kat zeer mooi in zijn mooie lange vacht kan blijven, minder haren in huis, geen nare klitten, een schone kat die vrij is van huidvet, schilfers en roos. Wij werken uitsluitend met goede producten afgestemd op de huid voor de kat.

De meeste katten laten de gehele behandeling heel goed toe, maar helaas: er zijn altijd katten waarbij `t niet lukt. Ik adviseer u dan om de kat bij de dierenarts te laten scheren.