Welkom bij Poezels

Poezels Kattenkapper is een kattensalon gespecialiseerd in de vachtverzorging van katten. Het trimmen bij katten is niet bij iedereen bekend. Men weet soms niet wat het inhoudt en wat voor verlichting het kan geven voor de kat, en voor u als kattenliefhebber.

Zowel kort- als langharige katten worden geplukt en geborsteld zodat alle onderwol en losse haren verdwijnen. Als u dit eens per 3 a 4 maanden herhaalt dan heeft uw kat veel minder last van klitten en haarballen en heeft u veel minder last van al die losse haren in huis. Klitten zijn zeer pijnlijk voor de kat. Het kan dus in sommige gevallen noodzakelijk zijn om de kat te scheren als de klitten er niet uitgeborsteld kunnen worden. Ook hiervoor kunt u bij Poezels KattenKapper terecht.

Twijfel dus niet en kies voor het beste voor UW kat!

‘Klitten bij een kat ontstaan door lossen haren die in de vacht zitten. Deze losse haren rollen en draaien in elkaar als ze er niet uit gekamd worden, waardoor er een klit ontstaat. Als deze klitten in de vacht blijven zitten, gaan deze aan elkaar kleven en zo ontstaat er vilt. De losse haren die onder de dekharen in een vacht zitten noemen we de onderwol.’

Een relaxte behandeling?!

De kat heeft verzorging hard nodig, katten kunnen immers niet alleen door hun te wassen de vacht bijhouden.

Katten zijn zeer stressgevoelig. Het is dan ook belangrijk om hier rekening mee te houden tijdens de behandeling. Om het bezoek zo prettig mogelijk te laten verlopen, vraag ik u onderstaande zelf mee te nemen.

Ongewassen dekentje (bij een kat)
Dit is bij voorkeur een wat grotere deken (fleecedeken) waar uw kat regelmatig op ligt en die over de trimtafel gelegd kan worden.

Favoriete snoepjes
Tussendoor af en toe een lekker snoepje kan de stress ook doen verminderen.

Uw borstels en kammen
Als uw wilt kan u uw borstels en kammen meenemen zodat ik u hierin een advies kan geven.

Reismandje
Indien u met meerder katten tegelijk komt is mijn advies om elke kat in een apart reismandje mee te nemen.
Een bovenlader of een reismandje waar de bovenkap af kan werkt fijner en prettiger als de kat zelf niet uit het reismandje wil komen.

Om de behandeling verder zo stressvrij mogelijk te laten plaatsvinden spuiten wij vooraf dat u komt feliway spray. Dit is een reukloze geur voor mensen maar voor katten is het kalmerende lichaamseigen feromonen die op veilige wijze de stress van uw kat kan verminderen.

Wilt u een afspraak maken of heeft u nog vragen?
Onder contact vind u mijn gegevens.